Welcome to City Hostel Banja Luka.

O Banja Luci

Banja Luka - Centar

Banja Luka je glavni grad Republike Srpske i drugi po veličini grad Bosne i Hercegovine. Prostirući se na obje obale rijeke Vrbas, u sebe sjedinjuje moderno i tradicionalno, nudeći istovremeno sve prednosti i pogodnosti urbanog centra, ali i spokoj i ljepote prirode na svojim mnogobrojnim izletištima. Svoju titulu “grada kulture”, Banja Luka opravdava bogatim programom svojih pozorišta, muzeja, kulturnih društava i institucija.

Kako su Banjalučani poznati po gostoljubivosti, ugostiteljstvo je na izuzetno visokom nivou, a posjetiocima nudi priliku da probaju, kako tradicionalna, lokalna, tako i svjetska jela i pića u mnogobrojnim atraktivnim ugostiteljskim objektima. O turističkom potencijalu grada možda najbolje govori činjenica da je ukupan broj stanovnika Banja Luke oko 200 hiljada, a da je broj turista koji su ju posjetili u 2017. godini bio oko 85 hiljada.


Turistička organizacija

Kako doći do hostela

Ukoliko u Banja Luku stižete autobusom ili vozom, City Hostel Banja Luka vam je na dohvat ruke - udaljenost od glavne autobuske i željezničke stanice je svega 200 metara. Vožnja taksijem, dakle, trajala bi par minuta i koštala oko 3 BAM (1,5 Euro). Ako u Banja Luku dolazite avionom, udaljenost City Hostela od Međunarodne zračne luke “Mahovljani” od 17 km najbrže ćete prijeći taksijem, čija bi cijena trebalo da bude oko 30 BAM (15 Euro).